رافائل آراندا، کارمه پیـِم و رامون ویلالتا به عنوان برندگان پریتزکر پرایز 2017 انتخاب و معرفی شده اند. پروژه های آنها با تمرکز بر متریال و مهارت ساخت طراحی می شوند .  آنها با در نظر گرفتن رنگ، شفافیت (و در نتیجه نور) یک اثر هنری را تعریف می کنند . پروژه های آنها از ساختمان های عمومی تا خانه و کودکستان و کارخانه شراب سازی را شامل می شوند.

این سه معمار که اسپانیایی کاتالان و از شهر کوچک اُلوت، جیرونا هستند.  همکاری خود را با نام گروه معماری آر سی آر از سال 1988 آغاز نمودند. این همکاری تنها یک سال پس از فارغ التحصیلی رشته معماری از دانشگاه معماری والز صورت پذیرفت. این اولین بار است که پریتزکر پرایز سه معمار را در قالب یک گروه به رسمیت شناخته است.  این دومین دستاورد پریتزکر پرایز پس از رافائل مونئو در سال 1966 برای اسپانیاست.

پریتزکر پرایز 2017

آراندا، پیـِم و ویلاتلا کار خود را صرف توسعه پروژه هایی با تاثیر و تمرکز عمیق محلی گذاشته اند. بیشتر آثار آن ها در اروپا و غالبا در شبه جزیره ایبری و به خصوص اسپانیا است. در چنین چارچوبی، آن ها به دنبال یک هویت جهانی از طریق استفاده از متریال های متنوعی چون پلاستیک و فولاد بازیافت شده اند. گلن مرکات، رئیس هیئت داوران پریتزکر پرایز سال 2017 امسال گفته است:  “آن ها ثابت کرده اند که وحدت یک متریال می تواند چنین قدرت و سادگی باورنکردنی را به یک ساختمان بدهد.”

رامون ویلالتا در گفت و گو با آرک دیلی بعد از بردن جایزه پریتزکر پرایز گفته است.  “با منزوی بودن، از مشکلات حرفه ای چون حسادت پریشان نمی شدیم. ما وقتمان را بر نقد کردن تلف نکردیم. هنگامی که شما پریشان هستید نمی توانید عمیق شوید. جهان بسیار سریع حرکت می کند و بی قرار است. واژه ی “عدم اطمینان” همزمان با “پیچیدگی” نقل می شود. شما نمی توانید با عدم قطعیت با “سادگی” روبه رو شوید. در دنیای معاصر، ما می توانیم گیج شویم.” آن ها به عنوان معماران حرفه ای، کار خود را با “شور فراوان” بر علاقه شان به معماری متمرکز کرده اند.

در سال 2013، این سه معمار یعنی چهار سال از کسب جایزه پریتزکر پرایز بنیاد آر سی آر بونکا را تاسیس نمودند. تا ” از معماری، منظر، هنر و فرهنگ در جامعه حمایت کنند”.

آن ها همچنین همراه با سایرین در نمایشگاه های بین المللی معماری پاریس در 1990 و در بی ینال ونیز (سال های 2000، 2002، 2006، 2008، 2012، 2014 و 2016) شرکت داشته اند. آر سی آرموفق به دریافت جایزه ملی فرهنگ در معماری از دولت کاتالونیا در سال 2005، نشان شوالیه هنر در سال 2008 و 2014 گشته است. همچنین دستاوردهای دیگری چون عنوان عضو افتخاری موسسه معماری امریکا (اِی آی اِی) در سال 2010، فلوشیپ بین المللی موسسه سلطنتی معماران بریتانیا (ریبا) در سال 2012 و جایزه مدال طلای معماری آکادمی معماری فرانسه در سال 2015 دست یافته است.

ترجمه و تدوین : پیمان رزمجو

منبع: pritzkerprize

[pvc_stats postid=”” increase=”1″ show_views_today=”0″]

Hits: 1191