استادیوم 50000 نفری پارس شیراز

محل اجرا : استان فارس شهرستان شیراز

مدیر اجرایی : پیمان رزمجو

مدیر پروژه : بهشاد دادگستر

همکاران نظارت : رضا چعبی ( سرپرست دستگاه نظارت)

روح الله پورمند دشتکی، علی خسروی، محمدعلی دادگر

عبدالمجید شاکر،ایمان پری زاده حقیقی،محمد امین زندی

سرپرست تاسیسات مکانیکال : امین تورث

سرپرست تاسیسات الکتریکال : ساسون بغوزیان خویگانی

تحقق رویای چندین ساله مردم شیراز به دست مهندسین مشاور اروین معماری پارس محقق گردید، استادیوم پارس شیراز با ظرفیت ۵۰۰۰۰ نفر چهارمین ورزشگاه بزرگ کشور  پس از آزادی، یادگار امام تبریز و نقش جهان و از مدرن‌ترین ورزشگاه‌های کشور است. معماری استادیوم 50000 نفری پارس شیراز مزین به سکوهای دوطبقه ، سایبان و پیست دو و میدانی می باشد.

امروزه جام جهانی و طراحی استادیوم های فوتبال یک مقوله بزرگ در زمینه ورزش، فرهنگ و اقتصاد به شمار می رود. هنگامی که یونانی ها سنگ های منحنی بزرگ را به داخل تپه ها حمل می کردند، فقط قصد داشتند یک منطقه نشستن برای افرادی خلق کنند که به استراحت بپردازند و پرسپکتیو مناسبی به مرکز آمفی تئاتر داشته باشند. پس از گذشت دو هزار سال همین اصول جز شاخصه های اصلی طراحی استادیوم های ورزشی به شمار می رود. با این حال با رشد دسترسی های جهانی و نیاز به عملکردهای چندگانه، اهداف طراحی ورزشگاه را به سمتی متفاوت هدایت کرده است. 

در دوران معماری مدرن کشورها از رویدادی مانند جام جهانی به عنوان فضایی برای تبلیغ فرهنگ و ترویج آن بهره می بردند. به این معنی که طراحی استادیوم نه تنها بر روی افرادی که در ورزشگاه حضور دارند، بلکه بر روی تمام افراد جهان که در حال تماشای این رویداد هستند تأثیرگذار خواهد بود.

طرح استادیوم 50000 نفری پارس شیراز بر اساس مطالعات موردی فراوان طراحی شد تا ویژگی های مهمی اعم از: طرفدار محوری، نمادین بودن و زیبایی را در خود جای داده باشد.

طرح استادیوم 50000 نفری پارس شیراز براساس ديد كامل برای همه تماشاچيان در نظر گرفته شده است. بطوريكه حداكثر ديد تماشاچی از مركز زمين در شمال و جنوب 136 متر و در شرق و غرب 126 متر است. تونل ها و راهروهای استادیوم 50000 نفری پارس شیراز طوری پيش بينی شده كه وسايل نقليه از قبيل آتش نشانی، نظافت و همچنين كانتينرهای ویژه تلويزيون می توانند در مواقع لزوم تا نزديك جايگاه بيايند.

تفاوت اصلی معماری استادیوم 50000 نفری پارس میانرود شیراز، استان فارس با سایر ورزشگاه های ایران طراحی سکوهای آن می باشد که سازه ای طراحی شده و بصورت دپو نیست و از فضای زیر سکوها استفاده حداکثری صورت پذیرفته است. این فضاها به بخشهای اداری ، سالن بدنسازی ، دفاتر و کلاسهای آموزشی اختصاص داده شده است.

و به جد می توان گفت تا زمان افتتاح پروژه، استادیوم 50000 نفری پارس شیراز، استان فارس، زیباترین استادیوم ایران می باشد.

استادیوم ۵۰۰۰۰ نفری پارس شیراز
استادیوم ۵۰۰۰۰ نفری پارس شیراز

استادیوم 50000 نفری پارس شیراز با وسعت چهل و پنج هکتاری دارای زمین چمن استاندارد طبیعی دارای سیستم مدرن گرمایش از کف، پیست تارتان ۸ خطه، دکل های روشنایی ۱۲۰۰ لوکس و اسکوربردی به مساحت ۱۰۴ مترمربع است. این استادیوم دارای 4 رمپ سیلندری برای تخلیه تماشاگران از طبقات فوقانی می باشد. ورزشگاه پارس همچنین به عنوان برترین سازه بتنی سال ۱۳۹۳ انتخاب شد.

استادیوم 50000 نفری پارس شیراز
استادیوم ۵۰۰۰۰ نفری پارس شیراز

استادیوم 50000 نفری پارس شیراز سازه بتنی متقارن در سه گالری و سایبان فلزی با پوشش پارچه‌ای که ۷۵درصد استادیوم را سرپوشیده کرده، دارد.

از دیگر امکانات استادیوم 50000 نفری پارس شیراز می توان به سونای خشک و جکوزی، سالن بدنسازی، ساختمان اداری، پارکینگ و همچنین فضاهای مخصوص تماشاگران و مهمانان ویژه اشاره کرد.

این پروژه در تاریخ ۱۳۹۶/۰۲/۳۱ توسط وزیر ورزش و جوانان با بیان جمله ” احساس غرور می کنم ورزشگاه زیبای پارس با ظرفیت پنجاه هزار نفر تماشاگر به بهره برداری رسید ” افتتاح گردید.

بازدیدها: 1368