مشخصات طرح سلف سرویس دانشجویی دانشگاه گرمسار
زیر بنای سلف سرویس دانشجویی دانشگاه گرمسار : دو هزار و پانصد متر مربع
تعداد طبقه : دو طبقه
محل اجرا : استان سمنان شهرستان گرمسار
همکاران مهندسان مشاور اروین معماری پارس
معمار مسئول : پیمان رزمجو
همکاران طراحی معماری : زهرا لطفی ، افسانه شهباز زاده
همکاران سازه : حمیدرضا نصیری، پدارم ابوالقاسمی
همکاران تاسیسات مکانیکال : امین تورث ، مه رو مافی، یزدان درخش
همکاران تاسیسات الکتریکال : مهدی صیدی رشبوگری
حال و هوای طراحان
برای من دانشجوی قدیمی سی سال پیش هنوز هم آن زمانهایی که وسعت دانشگاهها محدود به صفحات مجازی، گوشیها و لپ تاپها نبود، در روزهایی که صندلیهای سفید پلاستیکی سلف دانشگاه میزبان خندههای بین کلاسهای دانشجویان بود و غذای روز سوژه شوخیها، جزو بهترین خاطرات دوران دانشجویی است.
در آن روزهای اول سال هزار و سیصد و هفتاد و دو تصورم از سلف دانشجویی و غذایش محدود به فیلم های هالیوودی بود که در آن آدمها سینی استیل شیکی را در دست میگیرند و از بین غذاهای موجود یکی دو تا را انتخاب میکنند و در انتها از کیفیت دسر پودینگ دوشنبه ها گله دارند ، می گویند و می خندند و دوست می شوند و این دوستی ها سالهای آینده را خواهد ساخت.
دوستی ها ساخته شدند اما نه بخاطر ساچمه پلو و کافور ، چرا که بعد از ماه اول از اکیپ ما کسی پا به سلف نگذاشت یا ساندویچ های مامان پز همراهمان بود ، یا مهمان بوفه خوش آب و هوای دانشکده علوم بودیم و یا ساندویچی پارسیان در تجریس که انصافا ساندویچ کیویسکی اش کم نظیر بود . اما دوستی های ما در همان فضای فیزیکی زیبای دانشگاه شکل گرفت . دوستی هایی که بعد سی سال هنوز هم برقرار است .
امروز با اطمینان میشود گفت که کیفیت غذا اگر بدتر نشده باشد بهتر نیست ، فضای فیزیکی دانشگاه های جدید هم با انقباضات بودجه ای موجود به فضای دانشگاههای قدیمی هرگز نزدیک هم نمی شود، پس سعی کردیم در طراحی سلف سرویس دانشجویی دانشگاه گرمسار ، همان حال و هوای قدیم را به بچه ها منتقل کنیم.
روند طراحی ساختمان سلف سرویس دانشجویی دانشگاه گرمسار
ساختمان سلف سرویس دانشجویی دانشگاه گرمسار در پردیس دانشگاه طراحی شده است بستر طرح ، مستطیلی به ابعاد 45X42 متر است . فضاهای بسته که بر گرداگرد حیاط مرکزی استقرار یافته اند یک و دو طبقه هستند ، دستگاه ورودی به بنا از حیاط مرکزی در جنوب بستر طرح بنا شروع می شود با توجه به شرایط آب و هوای شهر گرمسار ، رواق هایی در پیرامون حیاط مرکزی ، فضای نیمه باز و با دمای خنک تر و سایه اندازی بوجود آورده است .
شمای کلی طرح سلف سرویس دانشجویی دانشگاه گرمسار
شمای کلی طرح بنایی قلعه مانند با باغ و فضای سبزی در میانه طرح است . مخاطب با عبور از ورودی ساختمان سلف سرویس دانشجویی دانشگاه گرمسار ، خود را در یک باغ کوچک می یابد ، پله های بدنه و یا به تعبیر اروپایی آن کافی شاپ فضای برای نشستن و تعامل دانشجویان است در باغ کوچک فضاهایی تعبیه شده تا مکانهایی برای پاتوق دانشجویی باشد فضای سایه و خنک تا کمی از فضای خشک دانشجویی فاصله بگیرند بخش سلف اساتید و سلف VIP در همان ابتدای کار ، راه خود را جدا می کند تا دانشجو و استاد حداقل در زمان استراحت کمترین برخورد را باهم داشته باشند و هر دو خود را آزادتر حضور نمایند .
اختلاف ارتفاع باغ و رواق ها این تقسیم بندی را پر رنگ تر میکند تا باغ فضای خصوصی تری داشته باشد .
مهمترین ویژگی طرح استفاده توامان از الگوهای متفاوت طراحی و پررنگ تر کردن فرد و آرامش مخاطب در طرح است . ورود به فضاهای سلف سرویس دانشجویی دانشگاه گرمسار ، همانند فضاهای سنتی از حیاط اما به کمک پله و رواق صورت می پذیرد . و نام مدرنی چون آسانسور نیز در فضا طراحی شده که در معماری سنتی به آن بر نمی خوردیم .
طرح ساختمان سلف سرویس دانشجویی دانشگاه گرمسار علاوه بر آنکه معماری درون گرایی دارد از جداره های بیرونی و نمای بیرونی نیز غافل نمانده و جداره ها دارای جزییات کار شده و فکر شده ای می باشد تا جداره های بیرونی نیز جذابیت بصری داشته باشد
هدف از طراحی و معماری سلف سرویس دانشجویی دانشگاه گرمسار ایجاد محیطی منسجم و تعاملی است که با کنار هم قراردادن عملکردهای پیش بینی شده فضایی با کیفیت و حجی بومی و با کیفیت و هویتی نمادین را به مخاطب القا نماید .
سقف نیمه باز با پوشش گیاهی در حیاط و باغ مرکزی فضای باغ را در برابر تابش خورشید حفاظت کرده و به انسجام حجمی پروژه کمک می نماید .
فضاهای اصلی سلف سرویس دانشجویی دانشگاه گرمسار با در نظر گرفتن ساعت سرو غذا و دوره نیم ساعت صرف غذا و چهار دوره پذیرایی در یک وعده غذایی و ضریب کارایی 70% فضا ها شامل سلف اساتید ، سلف پسران ، سلف دختران ، سلف VIP ، بوفه و آشپزخانه صنعتی با ظرفیت پخت 3000 پرس غذا در وعده می باشد.
این پروژه در سال هزار و چهارصد و یک توسط تیم طراحی شرکت مهندسان مشاور اروین معماری پارس طراحی گردیده است و باید از دوست و هم کلاسی قدیم و عضو هیات علمی دانشگاه گرمسار جناب آقای دکتر حامد شیخ طاهری تشکر ویژه بنماییم که ما را در پیشبرد این طرح بسیار یاری رساندند.
بازدیدها: 196